Historicky najdlhší autovlak s 80 retro autami vypravia už tento víkend. Kedy bude v Žiline?


Foto: Historicky najdlhší autovlak s 80 retro autami vypravia už tento víkend. Kedy bude v Žiline? Foto: 500 km slovenských

Už čoskoro bude cez Slovensko prechádzať historicky najdlhší autovlak naložený 80 skvostami automobilovej histórie. Vypraví ho Železničná spoločnosť Slovensko. Nakládka bude prebiehať v sobotu 25. mája v areáli Múzea dopravy v Bratislave. Na cestu sa vydá o deň neskôr, v nedeľu krátko po 8. hodine ráno. 

Jazdu „severnou trasou“ zo západu na východ môžete sledovať aj vy. Vlak bude prechádzať cez Žilinu, kde ho môžete spozorovať v čase 11:02 až 11:04. Nasledovať budú aj mestá Vrútky, Ružomberok a Liptovský Mikuláš až do Košíc. Vykládku automobilov si môžete pozrieť od 15:30 na košickej autorampe.

O koľkej presne prejde špeciálny autovlak vašim mestom, nájdete v cestovnom poriadku nižšie. 



Autovlak prevezie retro vozidlá v rámci akcie rely 500 KM SLOVENSKÝCH, ktorej sa zúčastnia pretekári zo 17. krajín sveta. Štart začne v Košiciach a zúčastnení budú pretekať a spoznávať najkrajšie kúty Slovenska v šiestich etapách. 

Na facebooku dopravcu prebehnú aj tri súťaže o jedinečnú výhru. Získať môžete účasť na pretekoch ako spolujazdec v jednom z historických vozidiel. Okrem toho sa traja víťazi zúčastnia aj slávnostných večerí pri ukončení jednotlivých etáp.


Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: