O preteky 3Fins Cup v Žiline bol rekordný záujem. Pod hladinu sa ponorilo úžasných 213 plavcov


Foto: O preteky 3Fins Cup v Žiline bol rekordný záujem. Pod hladinu sa ponorilo úžasných 213 plavcov Foto: KŠP Delfín Žilina

Začiatkom marca sa na žilinskej krytej plavárni konal už štvrtý ročník medzinárodných pretekov v plutvovom plávaní 3Fins Cup. Po pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu prilákalo športové podujatie rekordný počet pretekárov.

„Kým minulý rok sa ho zúčastnilo 155 plavcov, tento rok do Žiliny prišlo úžasných 213 súťažiacich,“ spresňujú organizátori. Domáci klub KŠP Delfín Žilina, ako hostiteľ súťaže, privítal plavcov viacerých z európskych krajín, vrátane Rakúska, Česka, Maďarska, Chorvátska a, samozrejme, aj Slovenska.

Delfínov potešil najmä nárast záujmu o preteky zo strany rakúskych a chorvátskych plavcov. Kým minulý rok ich účasť bola skromná, tentokrát na podujatie dorazilo viac ako 30 súťažiacich, čo svedčí o rastúcej atraktivite 3Fins Cup nielen na domácej scéne, ale aj v zahraničí.

Kvalitná organizácia trojboja prilákala do Žiliny aj svetové hviezdy plutvového plávania. „Už po niekoľkýkrát na podujatí štartoval majster sveta a držiteľ juniorských a svetových rekordov Adam Bukor z maďarského Gyoru ako aj Suba Sara z klubu Debrecín, ktorá je pravidelnou medailistkou na európskych a svetových šampionátoch,“ uviedli organizátori.

Pod hladinu mestského bazéna sa ponorila aj Zuzana Hrašková zo Zvolena, európska medailistka a držiteľka svetového rekordu na 400 metrov BF (plávanie po hladine so šnorchlom a dvoma plutvami). Z domácich pretekárov sa najviac darilo Šimonovi Šoškovi, ktorý vyhral trojboj v kategórii BF a z pretekov si rovnako ako ostatní víťazi odniesol finančnú výhru a zaujímavé ceny od sponzorov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu