FOTO: V Bôrickom parku stavajú nové záchody za 88-tisíc eur. Nahradia TOI-TOI búdku


FOTO: V Bôrickom parku stavajú nové záchody za 88-tisíc eur. Nahradia TOI-TOI búdku
Galéria: 6 fotiek
Foto: coplanuje.zilina.sk

Park Ľudovíta Štúra, medzi domácimi známy ako Bôrický park, bol pred tromi rokmi vyhlásený za najkrajší na Slovensku. V teplejších mesiacoch ho denne navštívia stovky ľudí z bližšieho aj širokého okolia, ktorí tu niekedy trávia dlhé hodiny. Pokiaľ si však potrebujú odskočiť, musia využiť nie práve lákavú mobilnú toaletu, alebo sa prejsť do prevádzok či obchodov v blízkosti.

To sa má už čoskoro zmeniť. Počas uplynulej jesene a tejto zimy totiž v parku prebieha výstavba dôstojných toaliet. Ide o menšiu murovanú budovu, ktorá má byť po dokončení obložená drevom. Toalety budú rozdelené na mužské a ženské, využiť ich budú môcť aj ľudia na invalidnom vozíku.

Projekt v hodnote takmer 88-tisíc eur plánuje mesto dokončiť do apríla 2024. Výstavbu toalety zabezpečuje firma Unistav Teplička, s. r. o. Nové moderné toalety zvýšia komfort všetkých návštevníkov parku,“ priblížilo mesto.

Firma začala projekt realizovať v septembri minulého roka. Ako bolo uvedené, mesto predpokladá, že toalety budú hotové už v tomto apríli. Návštevníci parku ich však budú môcť začať využívať až po kolaudácii, ktorej termín zatiaľ nie je istý.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu