Veľkonočný Malý trh v Novej synagóge poteší vaše oči, dušu i chuťové poháriky


Foto: Veľkonočný Malý trh v Novej synagóge poteší vaše oči, dušu i chuťové poháriky Foto: Nová synagóga

Veľkonočný Malý trh, ktorý sa pravidelne koná pod kupolou Novej synagógy, už možno nazvať tradíciou. Tento rok sa uskutoční v sobotu 16. marca od 10:00 do 18:00. Obdivovať a podporiť môžete tvorbu šikovných ľudí z celého Slovenska, ponuka bude ako vždy pestrá. Nájdete časom overených trhovníkov aj úplné novinky.

„Veríme, že okrem vašich očí a duší potešíme opäť aj vaše chuťové poháriky. Po prvýkrát sa totiž na Malom trhu objaví a jedlo pre vás bude pripravovať obľúbené vietnamské bistro NhaBe z Martina. Nebude núdza ani o sladké dezerty u ďalších predajcov,“ doplnila organizátorka Mária Eliášová z kultúrneho centra Nová synagóga Žǐlina. 

Pre najmenších návštevníkov bude pripravený detský kútik, kde sa budú môcť voľne pohrať. Projekt Malými Rukami, ktorý organizuje senzorické dielne pre malé deti, poskytne do kútiku senzorický materiál, s ktorým sa budú môcť deti zoznámiť. Ukrajinská komunita zas chystá dielničku, kde budú môcť zdobiť veľkonočné medovníky. 

Atmosféru trhu doplní živá hudba a príjemné posedenie vám ponúkne kaviareň, v prípade pekného počasia aj jej terasa. Zaplatením vstupného vo výške 3 eurá podporíte starostlivosť o významnú národnú kultúrnu pamiatku, ktorou Nová synagóga v Žiline je. Deti majú vstup zadarmo.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok