Horskí záchranári v tme a chumelici pátrali po skialpinistovi, ktorý zablúdil v Západných Tatrách


Foto: Horskí záchranári v tme a chumelici pátrali po skialpinistovi, ktorý zablúdil v Západných Tatrách Foto: Horská záchranná služba

Horskí záchranári včera vo večerných hodinách dostali žiadosť o pomoc pre skialpinistu, ktorý uviazol v Západných Tatrách. Kontaktovala ich jeho priateľka, ktorej sa dovolal tesne predtým, než sa mu vybil telefón.

Muž sa v pondelok 19. februára vydal zo Žiarskej chaty po hrebeni Západných Tatier. Keďže bola vôkol hustá hmla, 49-ročný skialpinista stratil orientáciu a nechtiac zlyžoval do Hlbokej doliny. Svoju pravdepodobnú polohu stihol nahlásiť priateľke.

„Pátrať po ňom odišli záchranári zo Zverovky a Žiarskej doliny. O lokalizáciu telefónu bolo požiadané Ústredné operačné stredisko Policajného zboru SR. To potvrdilo, že turista by sa mal nachádzať na južnej strane pohoria,“ uvádza horská služba.

Záchranári strateného muža skutočne našli v Hlbokej doline. Nebol zranený a mohol sa pohybovať, preto ho odprevadili do ústia Jaloveckej doliny. Odtiaľ ho terénnym vozidlom previezli do Žiarskej doliny, kde akciu úspešne ukončili.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu