Zomrel zakladateľ najväčšieho žilinského rádia Juraj Hudák, dnes bude mať poslednú rozlúčku


Foto: Zomrel zakladateľ najväčšieho žilinského rádia Juraj Hudák, dnes bude mať poslednú rozlúčku Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Hudobnú a kultúrnu scénu zasiahla včera ďalšia smutná správa. Počas sobotnej (10. februára) noci zomrel Juraj Hudák, ktorý sa podieľal na založení známeho žilinského rádia Frontinus. Posledná rozlúčka so zosnulým sa uskutoční dnes 13. februára o 14:00 hod. na Starom cintoríne v Žiline.

Juraj Hudák založil rádio Frontinus spolu so svojím spolužiakom s gymnázia Rudolfom Podkrivackým v roku 1993. Z malého projektu dvoch nadšencov je dnes druhá najdlhšie vysielajúca rozhlasová stanica na Slovensku. Svoje vysielače má na žilinskom Straníku, v Čadci a v Martine, odkiaľ púšťa do éteru súčasnú hudbu rôznych žánrov, ako aj informačné a zábavné programy.

„Rádio Frontinus začínalo v priestoroch o rozmeroch cca 2 krát 2 metre, vo výškovej budove Vural. Miestnosť, oblepená kartónmi od vajec, slúžila ako štúdio. Vysielač bol umiestnený v miestnosti, ktorá slúžila ako únikový východ - to prinášalo problémy s jej uzamykaním. Anténny systém bol na streche budovy. Rádio nemalo telefónnu linku ani kancelárie. Hudobný archív rádia bol minimálny - niektoré pramene uvádzajú, že sme začínali s 3 CD nosičmi - čo zrejme nebude ďaleko od pravdy,“ opisuje rádio svoje začiatky.

Juraja Hudáka opisujú jeho kolegovia a priatelia z rádia ako úžasného chlapa so zmyslom pre humor a vždy lojálneho obchodníka. „Ďuri, nikdy na Teba nezabudneme a spomíname. Odpočívaj v pokoji a budeme na Teba a Tvoje žarty vždy s humorom spomínať. Venujte, prosím, nášmu spoluzakladateľovi modlitbu a tichú spomienku,“ napísali jeho kolegovia na sociálnej sieti rádia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu