Zomrel Štefan Krištofčák, riaditeľ gymnázia na Orave a krajský poslanec. Prehral boj s ťažkou chorobou


Foto: Zomrel Štefan Krištofčák, riaditeľ gymnázia na Orave a krajský poslanec. Prehral boj s ťažkou chorobou Foto: Facebook/Erika Jurinová

Dnes, v stredu 31. januára 2024, zomrel Mgr. Štefan Krištofčák, dlhoročný riaditeľ oravského Gymnázia Martina Hattalu v Trstenej, mestský poslanec v Tvrdošíne a krajský poslanec za Žilinský samosprávny kraj (ŽSK). Vo veku 60 rokov prehral náročný boj so zákernou chorobou. 

„S hlbokým zármutok v srdci Vám chceme oznámiť, že dneska ráno nás navždy opustil náš milovaný ocko, riaditeľ Mgr. Štefan Kristofčák. Ďakujem Vám v mene celej rodiny za neutíchajúcu podporu, pomoc a modlitby, ktorými ste nás počas celého ocinovho boja so zákernou rakovinou povzbudzovali,“ uverejnila na sociálnej sieti smutná správu rodina.

Posledná rozlúčka so zosnulým sa uskutoční najbližší piatok 2. februára 2024 o 14. hodine v Rímskokatolíckom kostole v Tvrdošíne. Pedagóg bude následne pochovaný na mestskom cintoríne.

Úprimnú sústrasť rodine a blízkym vyjadrujú poslaneckí kolegovia, mesto Trstená, zamestnanci a žiaci gymnázia aj predsedníčka ŽSK Erika Jurinová. „Odpočívaj v pokoji drahý pán poslanec. Pred štyrmi mesiacmi sme sa spoločne s poslancami tešili z tvojho návratu medzi nás, no Božie plány boli iné… Z celého srdca ďakujem za tvoju službu pre náš kraj a rodine vyjadrujem úprimnú sústrasť,“ uviedla.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu