Kam s deťmi cez jarné prázdniny? V Žiline aj na Kysuciach môžete vyraziť za vesmírnym dobrodružstvom


Foto: Kam s deťmi cez jarné prázdniny? V Žiline aj na Kysuciach môžete vyraziť za vesmírnym dobrodružstvom Foto: Facebook/NOVÁ Krajská hvezdáreň v Žiline

Polročné hodnotenie už majú žiaci za sebou. Najbližšie ich čaká niekoľko dní oddychu počas jarných prázdnin, ktoré v Žilinskom kraji začnú v pondelok 19. februára a skončia v piatok 23. februára 2024. Ako im tieto voľné chvíle spríjemniť? Krajská hvezdáreň v Žiline prichádza s niekoľkými nápadmi.

„V prípade priaznivého počasia sme pripravili pozorovania tých najkrajších objektov zimnej večernej oblohy z kupoly Kysuckej hvezdárne v Kysuckom Novom Meste, a to od pondelka 19. 2. do piatku 23. 2. so začiatkom vždy o 18:00,“ spresňuje hvezdáreň na sociálnej sieti.

Ak bude počasie prajné, malí pozorovatelia sa môžu tešiť na dorastajúci Mesiac, výrazné súhvezdia Orióna i Býka, ale najmä na majestátnu planétu Jupiter. Keďže počet miest je obmedzený, je potrebné si vopred vytvoriť rezerváciou na čísle 041/421 29 46.


Za hviezdnou oblohou deti môžu počas jarných prázdnin vyraziť aj do Makovického domu v Žiline, kde ich čaká jedinečný zážitok v podobe prenosného planetária. Tí najmenší sa zároveň zabavia pri originálnom animovanom programe So zvieratkami o vesmíre, zatiaľ čo sa staršie deti zoznámia s veselým filmom Polaris.

„Náležitý priestor dostanú aj zvedavé otázky vašich detí. Súčasťou každého programu je i prechádzka po aktuálnej nočnej oblohe, súhvezdiach a planétach slnečnej sústavy, ktorou vás prevedie odborný pracovník našej hvezdárne,“ doplnila hvezdáreň s tým, že v prípade záujmu je aj na toto podujatie potrebné zarezervovať si miesto na čísle 041/564 32 00.


Miesto: -
Dátum: 19.02.2024 - 18:00    23.02.2024 - 20:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu