Tradície, zábava a pochovávanie basy. Zoberte masky a zapojte sa do fašiangového sprievodu Žilinou


Foto: Tradície, zábava a pochovávanie basy. Zoberte masky a zapojte sa do fašiangového sprievodu Žilinou Foto: Josef Nový

Tradície spojené s časom medzi Vianocami a Veľkou nocou si pripomenú aj Žilinčania. V meste sa už čoskoro začnú oslavy fašiangov, ktoré rozveselia malých aj veľkých obyvateľov či návštevníkov Žiliny.

V nedeľu 11. februára vyrazia z dvoch sídlisk fašiangové sprievody v maskách, ktoré zamieria do Lesoparku Chrasť. O 12:30 hod. popoludní začnú pochody spred Billy na Solinkách a spred predajne NAY na Vlčincoch. Zapojiť sa môže každý, kto si prinesie masku alebo kostým.

V lesoparku bude na účastníkov od 13:00 hod. popoludní čakať bohatý kultúrny program. Jeho zlatým klincom sa stane slávnostné pochovanie basy nasledované veselicou, ktorá je inšpirovaná ľudovými tradíciami.

„Predstavia sa detské folklórne súbory Stavbárik a Cipovička, spevácka skupina Spievanky, Folklórny súbor Stavbár či folklórni nadšenci Oprášené krpce. Nebudú chýbať ani klasické dobroty, ktoré sa v minulosti podávali počas fašiangového obdobia,“ sľubuje mesto Žilina.


Miesto: Žilina
Dátum: 11.02.2024 - 12:30    23:59



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu