FOTO: Daniel zachytáva hrady z nezvyčajných uhlov. Spoznali by ste Strečno, Starhrad či Lietavu?


FOTO: Daniel zachytáva hrady z nezvyčajných uhlov. Spoznali by ste Strečno, Starhrad či Lietavu?
Galéria: 22 fotiek
Foto: Daniel Goldbach

Za dokonalým záberom cestuje cez pol krajiny, ďalšie hodiny strávi často náročnou turistikou, aby našiel to najlepšie miesto. Mladý fotograf z Trenčína zachytáva hrady a zámky zo všetkých kútov Slovenska, jeho podpisom sú nezvyčajné uhly a pohľady na známe aj menej navštevované pamiatky.

Daniel Goldbach má 31 rokov a fotografovaniu sa zatiaľ nevenuje profesionálne, ale ako koníčku. Najčastejšie sa zameriava na stavby z minulých storočí, jeho objektívu však neunikne ani príroda či divá zver.

Na svojich potulkách po Slovensku zavítal aj do Žilinského kraja. Medzi jeho zábermi nájdete hrady Strečno, Likava, Blatnica, Súľov, Starhrad, Lietavský hrad, Hričovský hrad, Oravský hrad, Budatínsky hrad, Kaštieľ v Bytči či Kaštieľ Kubínyi. Z jeho snímok však tieto stavby možno ani nespoznáte.



„Akosi ma už omrzeli tie ,klasické’ pohľady a chcem ukázať, že aj veľmi známe hrady či zámky sa dajú vidieť inak, takmer neznámo. Občas je to aj o náhode a šťastí. No zväčša je to sedenie doma nad mapami, hľadanie správneho miesta, prezeranie terénu a tak ďalej,“ priblížil Daniel Goldbach.

Tá najnáročnejšia časť prichádza na záver. Aby našiel ten správny bod s najlepším výhľadom, musí často prekonať niekoľkohodinové túry neprístupným terénom. Táto snaha sa nie vždy vyplatí. Niekedy mu vo výhľade zavadzia strom či iné objekty, inokedy sa v priebehu jeho výstupu pokazí počasie. „No o tom to je. Ísť na miesto, dúfať a nakoniec sa tešiť z výsledku,“ dodal na záver fotograf.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu