Ďalší útok na Airbnb! Maskované osoby obliali farbou dvere bytu na Vlčincoch, majiteľ ponúka odmenu


Foto: Ďalší útok na Airbnb! Maskované osoby obliali farbou dvere bytu na Vlčincoch, majiteľ ponúka odmenu Foto: Facebook/Lukáš Štuchal

Počas včerajšej noci niekto neoprávnene vnikol do bytového domu na Vlčincoch, kde poškodil spoločné priestory. V skupinách spájajúcich Žilinčanov o tom informoval majiteľ jedného z bytov, ktorý okamžite zalarmoval políciu.

Neznámy páchatelia sa v noci zo štvrtka 18. januára na piatok 19. január dostali do vchodu paneláku na ulici Pittsburghská. Krátko pred 01:00 hod. ráno ich zachytila bezpečnostná kamera na chodbe.

Zamerali sa na byt, ktorý jeho vlastník využíva na krátkodobý prenájom sprostredkovaný firmou Airbnb. Vchodové dvere a okolité steny obliali červenou tekutinou. Rozhnevaný majiteľ ponúka za informácie, ktoré pomôžu k dolapeniu týchto osôb, odmenu. Kamerový záznam medzičasom odovzdal polícii.

„V prípade, že sa niekto nachádzal v blízkosti klubu Admiral na Vlčincoch a disponuje nejakými informáciami, prosím o ich nahlásenie na polícii. Ďakujem pekne,“ napísal majiteľ bytu, podľa ktorého môže za týmto činom stáť konkurencia.


Nočný incident však nie je ani zďaleka prvým prípadom poškodzovania nehnuteľností určených na krátkodobý prenájom. V septembri 2023 sa niečo podobné stalo v Martine, kedy neznáme osoby pokreslili steny a výťah neslušnými nápismi a obliali vchodové dvere bytu a spoločné priestory kyselinou.

V budove na Makovického ulici v Žiline k podobným udalostiam dochádzalo častejšie. Dlážka obliata kyselinou, popísané steny či poškodené dvere tam boli v minulosti až príliš bežným javom. Susedia mali vtedy podozrenie, že v jednom z bytov dochádza k nelegálnej prostitúcii a problémy spôsobuje konkurencia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu