Airbnb v Martine niekomu leží v žalúdku. Vlámal sa do domu, polial veci kyselinou a na steny napísal nadávky


Foto: Airbnb v Martine niekomu leží v žalúdku. Vlámal sa do domu, polial veci kyselinou a na steny napísal nadávky

V martinskej mestskej časti Sever došlo dnes v ranných hodinách k nepríjemnému incidentu. Do jedného z bytových domov sa vlámala neznáma osoba, ktorá s najvyššou pravdepodobnosťou prechováva negatívne pocity k majiteľom alebo nájomcom určitého bytu.

Podľa susedov z paneláku mal páchateľ prevŕtať vchodové dvere a popísať steny aj výťah rôznymi vulgárnymi nápismi. Niektoré z nich obviňujú obyvateľov bytu číslo 40 z kradnutia, ďalšie zas z prostitúcie. Okrem toho zostala po neželanom návštevníkovi podlaha aj veci vyložené na chodbe pooblievané páchnucou tekutinou, ktorú susedia identifikovali ako kyselinu.


Byt, na ktorý sa neznámy páchateľ zameral, však podľa svedkov nemá stálych obyvateľov. Slúži totiž údajne na krátkodobý prenájom, ktorý sprostredkuje služba Airbnb. Jeho majiteľka mala dokonca pred určitým časom dostať telefonát, že v jej byte žije ku*va.


K podobnej udalosti došlo v roku 2022 aj v Žiline. V budove na Makovického ulici sa pravidelne stávalo, že niekto oblial dlážku kyselinou, popísal steny či poškodil dvere. V tomto prípade mali susedia podozrenie, že v jednom z bytov skutočne dochádza k nelegálnej prostitúcii a problémy mohla spôsobovať konkurencia.

K aktuálnemu prípadu v Martine bola privolaná aj polícia. Kontaktovali sme preto Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline s prosbou o bližšie informácie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu