Pod kolesami auta zahynul ďalší chodec. V tmavom oblečení prechádzal cez cestu na Liptove


Foto: Pod kolesami auta zahynul ďalší chodec. V tmavom oblečení prechádzal cez cestu na Liptove Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

Piatok 24. novembra sa stal smutným dňom pre rodinu staršieho muža, ktorého v podvečerných hodinách zrazilo auto na ceste II/537 za obcou Pribylina v okrese Liptovský Mikuláš. K dopravnej nehode došlo v križovatke na obec Liptovská Kokava.

Ako spresňuje žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová, 23-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo v smere na Podbanské, keď následne z bližšie neurčených príčin došlo v jeho jazdnom pruhu k stretu s mužom v tmavom oblečení a bez reflexných prvkov.

Muž vo veku 64 rokov utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Dychová skúška u vodiča bola negatívna.  Na miesto bol prizvaný aj znalec z odboru cestnej dopravy. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

„Reflexné prvky a osvetlenie sú jediná pomoc na ceste, ktorá vás môže ochrániť pred vážnymi následkami na ceste. Treba si uvedomiť, že za tmy ste v tmavom oblečení neviditeľní a vodič vás nemá šancu vidieť. Ak vás zaregistruje, tak zväčša už nedokáže zrážke zabrániť,“ dodala Kremeňová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu