Dopravný podnik mesta Žiliny aj naďalej trápi problém so zamestnancami. Hľadá nových vodičov


Foto: Dopravný podnik mesta Žiliny aj naďalej trápi problém so zamestnancami. Hľadá nových vodičov Foto: Ilustračné

Aj napriek tomu, že v júni Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) ukončil výcvik nových vodičov, stále ho trápi nedostatok zamestnancov. To zapríčiňuje časté vynechávanie spojov alebo prechod cestovného poriadku do prázdninového režimu ešte pred začiatkom prázdnin. 

Ten bude počas pracovných dní zavedený aj od 20. novembra 2023 až do odvolania. “Na cestovných poriadkoch na zastávkach preto sledujte prostredný (zelený) stĺpec,” upozorňuje DPMŽ na stránke.


Dopravný podnik sa situáciu s vodičmi rozhodol riešiť, preto prostredníctvom inzerátu na svojej webovej stránke ponúka prácu vodiča. Skúsených autobusárov či trolejbusárov, ktorí už vodičský preukaz skupiny D majú, láka na náborový príspevok vo výške 3-tisíc eur.


Záujem má aj o ľudí bez vodičského preukazu na autobus. Tým je ochotný preplatiť všetky náklady spojené s jeho získaním. „ Požadujeme vodičský preukaz skupiny B alebo C, vek minimálne 21 rokov, bezúhonnosť a záväzok zotrvať po úspešnom ukončení kurzu v pracovnom pomere minimálne 3 roky,“ píše DPMŽ. Priemerná mesačná mzda po ukončení kurzu je od 1 200 eur do 1 500 eur v závislosti od režimu práce.

Budúci zamestnanci budú jazdiť v najmodernejších a plne klimatizovaných autobusoch alebo trolejbusoch, získajú aj jeden týždeň dovolenky navyše, ktorý môžu stráviť v rekreačnom zariadení DPMŽ v Tatranskej Štrbe.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu