V Nízkych Tatrách spustili snežné delá. Lyžiarsku sezónu otvoria začiatkom decembra


Foto: V Nízkych Tatrách spustili snežné delá. Lyžiarsku sezónu otvoria začiatkom decembra
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/TATRY MOUNTAIN RESORTS, a.s.

Lyžiarske strediská Jasná v Nízkych Tatrách a Vysoké Tatry spustili zasnežovanie zjazdoviek. Snežné delá sa ako prvé spustili na Chopku v nedeľu 12. novembra popoludní.

„Zasnežovali sme na severnej aj južnej strane od výšky zhruba 1300 metrov, v akcii bolo 180 zasnežovacích bodov. Výborné je, že predtým napadol aj prírodný sneh, vo vyšších polohách dokonca miestami aj 30 centimetrov. Máme podklad a pokračujeme v príprave svetovej sezóny v Jasnej,“ uviedol riaditeľ strediska Jiří Trumpeš.

Marián Galajda zo spoločnosti Tatry mountain resorts dodal, že špeciálnu pozornosť budú v stredisku venovať zjazdovke, na ktorej sa v januári uskutočnia preteky Svetového pohára. Tam od začiatku zasnežujú s vyšším podielom vody, aby bol podklad čo najkompaktnejší a mohli na ňom ďalej pracovať.

Zasnežovanie bude pokračovať podľa aktuálnych poveternostných podmienok. „Vďaka tomu, že nám ochladenie umožnilo spustiť zasnežovanie o niečo skôr ako v minulých sezónach, verím, že pre svetovú špičku pripravíme perfektné podmienky,“ podotkol šéf lyžiarskych tratí Maroš Kupčo.

Lyžiarsku sezónu 2023/2024 by chceli otvoriť 2. decembra v Jasnej, 9. decembra na Štrbskom Plese a 16. decembra v Tatranskej Lomnici.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu