VIDEO: Modernizácia železničných tratí prinesie aj novú zastávku Žilina-predmestie. Takto aktuálne vyzerá


Foto: VIDEO: Modernizácia železničných tratí prinesie aj novú zastávku Žilina-predmestie. Takto aktuálne vyzerá Foto: Youtube/EmBe

Modernizácia železničného uzla Žilina v úseku Strážov – Váh zahŕňa viacero stavebných objektov.

Okrem celej pôvodnej zriaďovacej stanice prechádza obnovou koľajový triangel pri lokomotívnom depe, úsek trate na Čadcu v severnom smere i celá osobná stanica s nástupišťami a podchodmi vo východnom smere.

Po odstránení už nevyužívaného koľajiska sa v tomto území vybudovala nová zastávka Žilina-predmestie. Tej chýba už len kúsok do finálnej podoby. Zásadnými objektmi sú tiež železničné mosty cez rieky Váh, Rajčanka a ponad Kysuckú cestu.


Na hlavnej stanici pokračujú práce s prestavbou nástupíšť, vybudovaním nového podchodu a budovy pracoviska určeného na riadenie dopravy. V neposlednom rade modernizácia zahŕňa aj autobusovú stanicu, cestné nadjazdy a komunikácie, ktoré nebudú po realizácii v správe železníc. 

Všetky spomenuté objekty sú zachytené na najnovšom videu, ktoré bolo zverejnené na platforme Youtube v utorok 24. októbra. Pozrieť si tak môžete aktuálny stav jednej z najväčších rekonštrukcií v histórií železníc.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu