FOTO: Proti nelegálnym bilbordom bojujú aj v Oškerde. Prvý padol k zemi pri hlavnom ťahu na Kysuce


FOTO: Proti nelegálnym bilbordom bojujú aj v Oškerde. Prvý padol k zemi pri hlavnom ťahu na Kysuce
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Nová Oškerda

Nelegálne reklamné stavby predstavujú v súčasnosti problém v mnohých mestách aj obciach. Popasovať sa s nimi chcú aj v mestskej časti Kysuckého Nového Mesta, v Oškerde. Ako informujú v príspevku na sociálnej sieti, v sobotu 21. októbra 2023 sa im na základe vydaného povolenia podarilo odstrániť prvú z nich.

Predmetný bilbord bol osadený v zákrute pri vstupe do mestskej časti v blízkosti cesty prvej triedy č. I/11, teda pri hlavnom ťahu zo Žiliny na Kysuce. Okrem pozitívnej zmeny vo vzhľade okolia tak je minimalizovaný aj jeho rušivý vplyv na okoloidúcich vodičov. Tých však poteší najmä lepší rozhľad v križovatke.


Galéria: 4 fotky

Pomocnú ruku pri demontáži pútača poskytli pracovníkom aj miestni hasiči, ktorých spoločné úsilie si na sociálnej sieti získalo pozitívne ohlasy. Podobným aktivitám však ešte nie je koniec.

„Našou ďalšou prioritou je odstránenie ďalšej nelegálnej stavby, ktorá sa nachádza hneď vedľa,“ predstavuje vedenie mestskej časti pokračovanie svojich zámerov v príspevku, kde na záver ďakuje hasičom za ich pomoc a ochotu.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu