VIDEO: V areáli závodu Kia Slovakia hasili elektrické vozidlo a sklad s nebezpečným odpadom. Po cvičení odobrali vodu


Foto: VIDEO: V areáli závodu Kia Slovakia hasili elektrické vozidlo a sklad s nebezpečným odpadom. Po cvičení odobrali vodu Foto: Facebook/Kia Slovakia

V areáli automobilového závodu Kia Slovakia v Tepličke nad Váhom zasahovalo vo štvrtok 12. októbra množstvo hasičov. Išlo o spoluprácu firmy s Prezídiom Hasičského a záchranného zboru, ako aj s krajským a okresnými riaditeľstvami hasičov zo Žilinského kraja.

Uprostred minulého týždňa spoločne zorganizovali taktické cvičenie, počas ktorého si vyskúšali hasenie plugin hybridného vozidla a simuláciu hasenia skladu s nebezpečným odpadom, v ktorom boli uložené aj lítium-iónové batérie. Na cvičenie sa prišli pozrieť aj zástupcovia viacerých slovenských univerzít a Stredná škola požiarnej ochrany MV SR v Žiline.

„Okrem samotného zásahu bol monitorovaný aj rozvoj požiaru či pokles a nárast teplôt pri použití protipožiarnej plachty. Po úspešnom zahasení vozidla boli odobraté vzorky hasebnej vody, ktoré budú podrobené ďalšiemu rozboru. Vrak vozidla bol umiestnený do špeciálneho kovového kontajnera, kde bol zatopený vodou,“ priblížila Kia Slovakia.



Vedenie firmy verí, že bude s hasičmi spolupracovať aj v budúcnosti. Chce byť totiž pripravené na akékoľvek výzvy, ktorým by mohol nielen závod čeliť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu