VIDEO: V Žiline horela budova firmy Scheidt & Bachmann, kde sa cez víkend konalo veľké podujatie


Foto: VIDEO: V Žiline horela budova firmy Scheidt & Bachmann, kde sa cez víkend konalo veľké podujatie
Galéria: 6 fotiek
Foto: Vľavo: Facebook/Ľudovít Sygut, vpravo: Tomas Ondro

V priemyselnej časti Žiliny došlo počas noci z nedele 15. októbra na pondelok 16. októbra k rozsiahlemu požiaru. Informovali o ňom svedkovia, ktorí sa nachádzali v blízkosti, ako aj Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Krátko po 1:00 hod. v noci začala horieť budova softvérovej a výrobnej spoločnosti Scheidt & Bachmann Slovensko, ktorá stojí na Priemyselnej ulici. Na miesto bolo po nahlásení požiaru vyslaných jedenásť hasičov z dvoch žilinských staníc s piatimi kusmi techniky.

Požiarom má byť poškodená najmä strecha na pôvodne výrobnej hale, ktorá bola nedávno prerobená na kancelárske a testovacie priestory. Ďalšie škody na interiéri, technike a zariadení mala zas spôsobiť voda použitá na uhasenie plameňov.



Podľa informácií od svedkov sa mali ešte niekoľko hodín pred požiarom v areáli spoločnosti nachádzať viacerí ľudia. Cez víkend sa tam totiž konalo podujatie Startup Weekend Žilina, ktoré končilo v nedeľu popoludní a niektorí účastníci sa mali zdržať až do večerných hodín.

O viac informácií o požiari sme požiadali žilinských hasičov.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu