Nočný požiar spôsobil žilinskej firme škody 3 milióny eur, zasahovalo 27 hasičov


Foto: Nočný požiar spôsobil žilinskej firme škody 3 milióny eur, zasahovalo 27 hasičov Foto: Foto: Vpravo: Facebook/Ľudovít Sygut, vľavo: Tomas Ondro

Uprostred dnešnej noci (16. októbra približne o 1:00 hod.) vypukol rozsiahly požiar na Priemyselnej ulici v Žiline. Horela pôvodná výrobná hala spoločnosti Scheidt & Bachmann. Žilinskí hasiči priniesli viac informácií o zásahu, ako aj o škodách, ktoré plamene a voda spôsobili.

Po ohlásení požiaru boli do priemyselnej časti mesta vyslaní hasiči zo Žiliny, Kysuckého Nového Mesta a Terchovej, ako aj príslušníci Záchrannej brigády v Žiline a Strednej odbornej školy požiarnej ochrany v Žiline. Okrem nich zasahovali aj dobrovoľní hasiči z Poluvsia. Celkovo bolo na mieste 13 kusov protipožiarnej techniky.

„Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že požiarom je zasiahnutá strecha výrobnej haly, pričom oheň sa rozširoval aj do vnútorných priestorov. Požiar bol krátko po 4:00 hod. lokalizovaný a krátko po 6:00 hod. zlikvidovaný. Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov a expertízna skupina z Požiarno-technického a expertízneho ústavu v Bratislave,“ uviedla hovorkyňa žilinských hasičov Mária Pohanková Zahatlanová.

Vo firme sa počas víkendu odohrávalo obľúbené podujatia Startup Weekend Žilina. Poslední účastníci mali priestory opustiť len niekoľko hodín predtým, než začala horieť strecha budovy. Podľa hasičov nedošlo k žiadnym zraneniam. Škoda spôsobená ohňom a hasením bola predbežne vyčíslená na asi 3 milióny eur.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu