Zápach šíriaci sa z kafilérie chcú po rokoch riešiť žilinskí poslanci aj starosta Mojša


Foto: Zápach šíriaci sa z kafilérie chcú po rokoch riešiť žilinskí poslanci aj starosta Mojša Foto: odkazprestarostu.sk

Pokiaľ pravidelne cestujete medzi Žilinou a Strečnom, prípadne bývate v okolí, určite ste zachytili nepríjemný zápach, ktorý sa šíri týmto územím. Jedným z jeho zdrojov je aj stredisko Veterinárnej asanačnej spoločnosti sídliace v Mojšovej Lúčke, ktoré odstraňuje a recykluje pozostatky uhynutých zvierat.

Žilinská poslankyňa Iveta Martinková na sociálnej sieti prisľúbila, že tento problém začne riešiť. Spolupracujú s ňou poslanci Jozef Juriš a Jozef Augustín, ako aj starosta obce Mojš Štefan Svetko. Týmto rozhodnutím majú reagovať na opakované podnety občanov.


„Žijeme v 21. storočí, kde nie je prípustné, aby sa vzduchom šíril zápach až tak, že si človek nemôže otvoriť okno alebo sa prejsť po ulici. Príbeh obce Mojš v tomto zmysle poznám od starostu obce pomerne dobre, ale dotýka sa to aj nášho sídliska, mestskej časti Trnové a tiež Mojšovej Lúčky,“ napísala poslankyňa.


Martinková ďalej uviedla, že medzi základné ľudské práva patrí aj právo na čisté, zdravé a udržateľné životné prostredie. O všetkých aktivitách smerom k riešeniu tohto problému bude informovať občanov. O aké aktivity pôjde však zatiaľ neprezradila.

Medzi obyvateľmi dotknutého územia sa našli aj takí, podľa ktorých zápach z kafilérie cítiť len zriedkavo a nevnímajú ho ako problém. Na nepríjemný pach sa však ľudia z okolia sťažujú dlhodobo, podnety nájdete napríklad TU.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu