Na Vlčincoch je po vysadení stromov menej miesta na parkovanie. Nespokojní občania podpisujú petíciu


Foto: Na Vlčincoch je po vysadení stromov menej miesta na parkovanie. Nespokojní občania podpisujú petíciu Foto: Facebook/Karol Haas

Pred krátkou dobou bola dokončená obnova plochy na najväčšom žilinskom sídlisku Vlčince, ktorú využívali na parkovanie miestni vodiči. Okrem zámkovej dlažby však vo vnútrobloku medzi ulicami Slovanská a Tulská pribudli aj mladé stromčeky. Doplnené by mali byť aj kontajnerové stojiská.

Vysadením drevín na miesto dlhodobo využívané ako parkovisko klesol počet vozidiel, ktoré tu môžu stáť. Keďže situácia so statickou dopravou je na Vlčincoch kritická, tento krok rozhneval viacerých obyvateľov blízkych bytových domov.

Adrián Vavro, ktorý žije na Nanterskej ulici, vytvoril petíciu za zachovanie parkovacích miest. Podľa poslanca Karola Haasa vyzbieral len počas dnešného dňa viac ako 90 podpisov občanov z dotknutej časti sídliska. Do pondelka 25. septembra do 18:00 ju môžete prísť osobne podpísať do blízkej prevádzky Napolceste.



„Tento utorok petíciu prečítam a odovzdám na mestskom zastupiteľstve so žiadosťou zachovať parkovacie miesta na Slovanskej Tulskej,“ prisľúbil verejnosti Karol Haas v príspevku na sociálnej sieti.

Miesto, kde boli stromy vysadené, však podľa mesta nikdy nebolo oficiálnym parkoviskom s vyznačenými miestami. „Máme za to, že počet parkovacích miest sa výstavbou nezníži, ale naopak zlepšenou infraštruktúrou a členením územia sa parkovanie zlepší,“ uviedla Katarína Gazdíková, vedúca Odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou Mestského úradu v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu