Niektoré domácnosti na Kysuciach budú bez elektriny ďalšiu noc. Energetická kalamita pokračuje


Foto: Niektoré domácnosti na Kysuciach budú bez elektriny ďalšiu noc. Energetická kalamita pokračuje

Energetická kalamita, ktorá vznikla na severe Slovenska po včerajších búrkach, pokračuje aj počas nedele 27. augusta. Deň začínalo bez elektriny takmer 7-tisíc odberných miest, väčšina z nich v okrese Púchov, na Kysuciach a severe Oravy. 

Stredoslovenská distribučná (SSD) eviduje aktuálne poruchy na sedemnástich vedeniach vysokého napätia. Mimo prevádzky je 150 trafostaníc. Okrem toho musia elektrikári riešiť aj 60 porúch na úrovni nízkeho napätia.


Ako uviedol hovorca SSD Martin Gejdoš, v niektorých lokalitách ich čakajú relatívne jednoduché a rýchle opravy, takže v priebehu dnešného dňa obnovia dodávku elektriny pre tisícky domácností. Energetici sú v plnom nasadení. 

„Čakajú ich aj poriadne komplikované práce a už teraz je jasné, že niektorí odberatelia v okolí Púchova a na Kysuciach zostanú bez elektriny ešte minimálne do zajtra,“ konštatuje hovorca. 

Ako dodal, podrobnejšie informácie budú k dispozícii večer, podľa toho, ako sa bude pracovníkom SSD dariť riešiť jednotlivé problémy, pripadne hľadať spôsoby, ako zasiahnutých odberateľov zásobovať alternatívne. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu