Dom v Žiline zasiahol blesk, trom generáciám zhorela strecha nad hlavou. Susedia im založili zbierku


Foto: Dom v Žiline zasiahol blesk, trom generáciám zhorela strecha nad hlavou. Susedia im založili zbierku Foto: Anton Kozlik

Počas uplynulého mesiaca zasiahli celý Žilinský kraj intenzívne búrky, ktoré spôsobili nemalé škody. Okrem vytopených pivníc, vymytých krajníc a polámaných stromov ohrozovali zdravie a majetok ľudí aj blesky. Jeden v pondelok 17. júla zasiahol strechu rodinného domu v žilinskej mestskej časti Považský Chlmec.

Podkrovie stavby na ulici Nižedvorská začalo okamžite horieť a rodina, ktorá v dome žila, ostala v priebehu niekoľkých hodín bez strechy nad hlavou. Vďaka všímavým susedom a pohotovému zásahu príslušníkov Hasičského a záchranného zboru nedošlo k žiadnym zraneniam a podarilo sa zachrániť aj spodnú časť budovy.

Požiar zasiahol podkrovnú časť, kde značne poškodil celý krov a podkrovie až do takej miery, že bude nutná výmena krovu a strešnej krytiny. Nanešťastie tento dom nebol poistený a rodina razom prišla o strechu nad hlavou,“ napísali občania Považského Chlmca, ktorí sa rozhodli obyvateľom poškodenej stavby pomôcť.


V dome podľa nich bývali spoločne až tri generácie vrátane dvoch študentov. Ich rodičia boli v čase búrky odcestovaní na dovolenke. Susedia z mestskej časti sa rozhodli rodine podať pomocnú ruku a založili transparentný účet, ktorý by mal pokryť aspoň časť nutných opráv.

„Najskôr by sme chceli poďakovať všetkým susedom, hasičom a aj krízovému riadeniu mesta Žilina za pomoc pri hasení a následnom dočasnom prekrytí strechy, aby ďalšie búrky nespôsobili ďalšie škody. Prosíme všetkých, aby sa k nám pridali, aby sme dokázali, že nešťastie, ktoré je všade okolo nás a ktoré nás v poslednej dobe rozdeľuje, nás dokáže aj spojiť,“ prosia susedia zasiahnutej rodiny.


Každý, kto chce rodine pomôcť, môže zaslať ľubovoľnú finančnú čiastku na transparentný účet, môže využiť IBAN:

SK 06 0900 0000 0052 0510 8747,

ktorý nájdete aj na tomto odkaze. Do dnešného dňa sa podarilo vyzbierať viac ako 4-tisíc eur.

Okrem finančných prostriedkov rodina uvíta aj pomoc pri montáži nového krovu, kedy sa zíde každá šikovná ruka. Pokiaľ viete prispieť takýmto spôsobom, kontaktujte Dušana Gašpierika na telefónnom čísle 0903 537 971.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu