FOTO: Medvede v Turci ničia záhrady, dvory aj včelnice. Jedného zásahový tím usmrtil


FOTO: Medvede v Turci ničia záhrady, dvory aj včelnice. Jedného zásahový tím usmrtil
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook - vľavo: Marek Belák, vpravo: Elena Klochanova

Útoky medveďov z uplynulých dvoch dní nie sú jediné prípady, ktorými sa zaoberá Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody Slovenskej republiky. Včera jeho príslušníci usmrtili v regióne Turca jedného problémového jedinca, dnes budú riešiť vyčíňanie druhého.

Trojročná medvedica sa už vyše mesiaca pohybovala v okolí obce Nesluša a postupne sa čoraz viac približovala k ľudským obydliam. V uplynulých dňoch mala dokonca preniknúť do dvorov miestnych obyvateľov, ktorým divé zviera naháňalo strach.



Okrem toho malo poškodzovať stromy v záhradách rodinných domov a spôsobovať ďalšie škody na majetku. Včera 15. júla bola preto samica eutanázovaná za prítomnosti veterinárneho lekára zásahovým tímom. O fotografie zo zásahu a jedného z dvorov, ktoré zviera navštevovalo, sa podelil v príspevku na sociálnej sieti martinský politik. 

Ďalší z medveďov sa má už dlhšiu dobu pohybovať v okolí mestskej časti Turčianskych Teplíc Turčiansky Michal. Hladné zviera nedávno poškodilo včelnicu, obyvatelia obce by sa dnes preto mali stretnúť so zásahovým tímom. Informovala o tom administrátorka facebookovej skupiny združujúcej občanov Turčianskeho Michala.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu