Vo vlakoch aj na staniciach: Policajti Žilinského kraja sa zapojili do akcie Aktívny štít


Foto: Vo vlakoch aj na staniciach: Policajti Žilinského kraja sa zapojili do akcie Aktívny štít Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Na Slovensku v závere júna (29. až 30. júna 2023) prebieha medzinárodná policajná akcia s názvom Aktívny štít. V rámci nej vyrazili do osobných a nákladných vlakov, na železničné stanice a do ich okolia aj železniční policajti zo Žilinského kraja.

„Akciu organizuje RAILPOL – Európska asociácia železničných polícií a je zameraná na preventívne pôsobenie polície v oblasti bezpečnosti železničnej dopravy,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline v príspevku na sociálnej sieti.

Pozornosti policajných príslušníkov neuniknú nelegálne migrujúce osoby, no ani zlodeji snažiaci sa o krádež majetku cestujúcich. Počas kontroly sa zároveň zamerajú na vyhľadávanie výbušnín a osoby a veci, ktoré sú aktuálne v pátraní.

Bližšie sa pozrú aj na dodržiavanie zákazu prechádzania cez železničnú dráhu mimo určeného priestoru priechodu alebo železničného priecestia. Rovnako budú kontrolovať aj vstupovanie do iného priestoru neprístupného verejnosti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu