Z Baníkova spadla skalná lavína, oblasť prehľadala vládna letecká služba spolu s horskými záchranármi


Foto: Z Baníkova spadla skalná lavína, oblasť prehľadala vládna letecká služba spolu s horskými záchranármi Foto: Horská záchranná služba

Počas včerajšieho dňa dostali horskí záchranári hlásenie o uvoľnení skalnej lavíny v Západných Tatrách. Na miesto sa dostali vďaka Leteckému útvaru Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, ktorý vyslal jeden zo svojich vrtuľníkov. O zásahu informovala Horská záchranná služba na svojom oficiálnom webe.

Padajúce skaly v oblasti vrchu Baníkov, ktorý sa týči nad Žiarskou, Bobroveckou, Jaloveckou a Roháčskou dolinou, nahlásil Horskej záchrannej službe náhodný turista v nedeľu 18. júna popoludní. Muž záchranárom nedokázal povedať, či sa na mieste nachádzali ľudia, ani príčinu uvoľnenia lavíny.

Záchranári sa rozhodli miesta pádu skál prehľadať v súčinnosti s Letkou Ministerstva vnútra SR. Po prílete vrtuľníka do ústia Žiarskej doliny na palubu nastúpili záchranári pripravení v prípade potreby ihneď zasiahnuť. Oblasť bola zo vzduchu prehľadaná a keďže záchranári nič zásadné nespozorovali, vrátili sa na základňu,“ uviedla Horská záchranná služba.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu