VIDEO: Šarlatán na žilinskom námestí „odstraňoval“ z ľudí očkovanie priložením rúk. Tí ďakovali Ježišovi


Foto: VIDEO: Šarlatán na žilinskom námestí „odstraňoval“ z ľudí očkovanie priložením rúk. Tí ďakovali Ježišovi Foto: Facebook/Jana Kabátová

V nedeľu 14. mája sa na Mariánskom námestí v Žiline diali „zázraky“. Svoje jednanie tak vysvetľoval neznámy muž, ktorý okoloidúcim ľuďom tvrdil, že z nich odstráni očkovanie. Videozáznam, ktorý zachytáva priebeh kurióznej udalosti, zverejnila na sociálnej sieti svedkyňa.

Video začína šarlatánom, ktorý sa pýta mladého muža, či môže nasledujúcu hodinu a pol sedieť na lavičke. Keď odpovie kladne, začne starší muž zvolávať ľudí z okolia. Nezabudne dodať, že mu na farbe ich pleti nezáleží.

„Zoberiem z neho očkovanie, ale bude mu zle. Odprevadíte ho tam, nech si sadne,“ inštruuje náhodných okoloidúcich. Mladík je neistý a chce zavolať svojej mame, šarlatán ho však ubezpečí, že sa mu nič nestane.



Prihliadajúci pristúpia bližšie a mladého muža chytia, samozvaný „liečiteľ“ mu rozopne bundu a položí ruky na jeho telo. Krátku chvíľu mu masíruje hruď, potom doňho o niečo silnejšie strčí. Mladík pôsobí zmätene a súhlasí, že sa necíti dobre.

Svedkovia ho chytia pod pazuchy a vedú ho smerom k lavičke, šarlatán ho však naposledy zastaví a povie, že na niečo zabudol. Po slovách vďaky smerovaných na jeho osobu mladého muža opraví, že poďakovať treba Ježišovi. Ostatným ľuďom pripomenie, aby preňho prišla mama.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu