Falošný Michael Jackson žiada ľudí v správach o peniaze na novú hudbu. Polícia upozorňuje na podvod


Foto: Falošný Michael Jackson žiada ľudí v správach o peniaze na novú hudbu. Polícia upozorňuje na podvod Foto: Vľavo: Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR, vpravo: ilustračné

Osoby bez zábran, ktorých cieľom je rýchly a jednoduchý zisk, neustále vymýšľajú nové spôsoby, ako pripraviť ľudí o peniaze. Na rôzne podvody pravidelne upozorňuje facebooková stránka Slovenskej polície, ktorá je zameraná práve na odhaľovanie nepravdivých informácií.

Jedným z najnovších internetových klamstiev, ktorým sa snažia podvodníci zarobiť na nevedomosti druhých, je živý Michael Jackson. Americká popová legenda údajne nikdy nezomrela a teraz potrebuje vaše peniaze na tvorenie novej hudby.

„Ahoj, tu Michael Jackson. Píšem ti zo súkromného účtu. Nie som naozaj mŕtvy. Môžeš mi, prosím, poslať 600 dolárov, aby som sa mohol vrátiť späť do Spojených štátov nahrať nejakú hudbu,“ uvádza polícia preklad súkromných správ, ktoré podvodníci rozposielajú množstvu osôb po celom svete.

Upozorňujeme preto, že slávny spevák zomrel v roku 2009. Neposielajte svoje úspory osobám, ktoré sa chcú obohatiť na váš úkor.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu