Vzácne rastliny a dravce z okolia Žiliny môžete pozorovať v sprievode skúseného zoológa a botaničky


Foto: Vzácne rastliny a dravce z okolia Žiliny môžete pozorovať v sprievode skúseného zoológa a botaničky Foto: Považské múzeum Žilina

Považské múzeum Žilina organizuje prírodovednú vychádzku zameranú na spoznávanie miestnej fauny a flóry. V rámci botanického výletu na Hýrovskú slatinu pri Mojšovej Lúčke môžete spoznať vzácne rastliny a dravce žijúce na okolitých lúkach a poliach.

Sprievodcami pri ornitologickom pozorovaní budú zoológ Ján Kicko a botanička Květa Kicková. K dispozícii bude aj monokulárny ďalekohľad na pozorovanie vtáctva. Vlastný ďalekohľad nie je nutný, ale je vítaný.

„Rôznorodosť farieb, tvarov a vôní špecifickej kveteny mokradí je nesmierna, príďte spoznať zblízka vzácnu flóru nášho okolia aj vy,“ pozývajú pracovníci múzea. Vychádzka sa uskutoční v sobotu 20. mája 2023, zraz je o 9:20 hod. na autobusovej zastávke Rybné námestie.

Odtiaľ budú zúčastnení pokračovať cez lúky v okolí až na slatinu Hýrov a späť. Dĺžka trasy je približne päť kilometrov po mierne nespevnenom náročnom teréne. Trvať by mala približne 4 hodiny. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu