Na podujatí Inklúzia v pohybe si môžete vyskúšať situácie zo života zdravotne znevýhodnených ľudí


Foto: Na podujatí Inklúzia v pohybe si môžete vyskúšať situácie zo života zdravotne znevýhodnených ľudí Foto: Nadácia Kia Slovakia

Nadácia Kia Slovakia pokračuje v podpore športovcov so zdravotným alebo intelektuálnym znevýhodnením aj tento rok. V sobotu 13. mája o 10:00 preto odštartuje na Vodnom diele v Žiline podujatie s názvom „Inklúzia v pohybe,“ prostredníctvom ktorého pomôže občianskemu združeniu Špeciálne olympiády Slovensko.  

Pre účastníkov je pripravená trať s dĺžkou osem kilometrov, ale aj kratšia trať dlhá jeden kilometer. „V dvojhodinovom časovom limite môžu registrovaní účastníci trať odbehnúť, ale aj odkráčať,“ uvádza Nadácia Kia Slovakia.

Okrem behu sú pripravené rôzne sprievodné aktivity. Prítomní si budú môcť vyskúšať lukostreľbu, handbike aj aplikovaný stolný tenis, ktorí hrávajú slabozrakí športovci. Počas čakania na bežiacich rodičov budú môcť deti a mládež naplno využiť  pumptrack. O zábavu sa postará aj kúzelník a spoločný zážitok si budú môcť hostia zvečniť vo fotokútiku.

Na podujatí si deti i dospelí budú môcť vyskúšať situácie, ktoré im priblížia život s rôznym druhom znevýhodnenia. Svoju činnosť a pomoc osobám so znevýhodnením budú prezentovať organizácie Platforma rodín detí so zdravotným znevýhodnením, Krajské centrum nepočujúcich ANEPS Žilina, Mestský športový klub nevidiacich a slabozrakých športovcov Žilina, Občianske združenie Arcus, Spoločnosť na pomoc osobám s autizmom Kysuce a mnoho ďalších.

„Sme radi, že sa pri tejto príležitosti môžeme stretnúť s množstvom ľudí, ktorých odhodlanie a vytrvalosť sú pre nás obrovskou inšpiráciou. Veríme, že športové dopoludnie sa bude opäť niesť v duchu tolerancie, inklúzie a vzájomnej pomoci,“ dodal správca Nadácie Kia Slovakia. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu