FOTO: V Terchovej našli mladého cyklistu v bezvedomí, utrpel vážny úraz hlavy a množstvo poranení


FOTO: V Terchovej našli mladého cyklistu v bezvedomí, utrpel vážny úraz hlavy a množstvo poranení
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba

V obci Terchová došlo v piatok 28. apríla k vážnemu úrazu mladého cyklistu, ktorý si vyžiadal zásah leteckých záchranárov. Informovala o tom vrtuľníková záchranná služba Air - Transport Europe v príspevku na sociálnej sieti a horskí záchranári na svojom oficiálnom webe.

Len 22-ročný muž jazdil na bicykli v terchovskej časti Tiesňavy, pričom nešťastne spadol a vážne si poranil hlavu. Objavila ho trojica horských záchranárov, ktorí okolo náhodou prechádzali. Muž bol v bezvedomí a podľa Horskej záchrannej služby utrpel aj množstvo povrchových zranení.

Na miesto boli privolaní ďalší záchranári z Domu Horskej záchrannej služby v Štefanovej a vrtuľníková záchranná služba. K pacientovi však medzičasom dorazila aj posádka Rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá ho ošetrovala až do pristátia vrtuľníka leteckých záchranárov z Banskej Bystrice.

„Po pristátí na najbližšom vhodnom mieste si od pozemných a horských záchranárov prevzali pacienta do svojej starostlivosti. Lekár mu doplnil ošetrenie, napojil na umelú pľúcnu ventiláciu a s vážnym úrazom hlavy bol letecky transportovaný na urgentný príjem FN v Žiline,“ uviedli leteckí záchranári.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu