Mesto Žilina rozmiestňuje veľkokapacitné kontajnery. Zistite, kedy budú blízko pri vašom obydlí


Foto: Mesto Žilina rozmiestňuje veľkokapacitné kontajnery. Zistite, kedy budú blízko pri vašom obydlí Foto: Mesto Žilina

Počas týchto týždňov mesto Žilina postupne rozmiestňuje v jednotlivých mestských častiach a na sídliskách veľkokapacitné kontajnery. Občania sa tak môžu bezplatne zbaviť veľkého komunálneho odpadu, akým je napríklad starý nábytok, koberce, podlahové krytiny, kočíky a podobne.

Samospráva objemné nádoby na tento typ odpadu poskytuje ľuďom dvakrát za rok, v jarnom a jesennom období. Prvé kontajnery boli pristavené už 20. marca v mestských častiach Brodno, Považský Chlmec, Vranie a Žilinská Lehota. Následne ich mesto presunulo na Solinky, Bôrik a do Strážova, kde ostanú do piatku 31. marca.

„Touto bezplatnou službou chceme odbremeniť Žilinčanov od vývozu nadrozmerného odpadu na vlastné náklady a bez nutnosti náročnej manipulácie s ním,“ uviedol primátor Žiliny Peter Fiabáne. 


Harmonogram rozmiestňovania veľkokapacitných kontajnerov od apríla je nasledovný:

  • od 3. do 6. apríla - Hájik, Bytčica, Bánová, Závodie,
  • od 11. do 14. apríla - Vlčince I - IV, Celulózka, Mojšova Lúčka,
  • od 17. do 21. apríla - Hliny I - VIII,
  • od 24. do 28. apríla - Staré mesto, Malá Praha, Trnové, Rosinky,
  • od 2. do 5. mája - Budatín, Zádubnie, Zástranie.

Presné lokality, kde budú kontajnery umiestnené, sú uverejnené na oficiálnej webovej stránke mesta. Veľkokapacitné nádoby na niektorých miestach neostanú celé avizované obdobie, v infografike na webe sú uvedené výnimky.

„Do veľkokapacitných kontajnerov nepatria chladničky, televízory, akumulátory, elektronika, pneumatiky, farby, riedidlá či obaly z nebezpečných látok. Vyhadzovať sa sem nesmie ani drobný stavebný odpad, tráva, lístie alebo konáre,“ upozorňuje mesto Žilina.

Takýto odpad môžu obyvatelia mesta bezplatne odovzdať v zberných dvoroch na Jánošíkovej ulici a v Považskom Chlmci. Zelený odpad smú Žilinčania priviezť iba do druhého zo spomínaných dvorov. Použité pneumatiky zas patria do pneuservisov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu