Polícia vypátrala Vrútočana Holotu. Pred zákonom unikal takmer jeden rok


Foto: Polícia vypátrala Vrútočana Holotu. Pred zákonom unikal takmer jeden rok Foto: KR PZ Žilina

Aktualizácia (14. februára 2024):

Dávid Holota z Vrútok sa ukrýval pred políciou dlhé mesiace. Tá po ňom vyhlásila pátranie ešte v marci 2023. Po takmer ročnom hľadaní sa však 38-ročného muža podarilo úspešne nájsť. 

Pôvodný text (29. marec 2023):

Pomôžte polícii vypátrať muža, ktorý sa ukrýva pred zákonom. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline prosí verejnosť o pomoc pri hľadaní 38-ročného Dávida Holotu.


Hľadaný muž má trvalé bydlisko vo Vrútkach, pátranie po ňom preto vyhlásila martinská polícia. Dávid Holota má byť uväznený za bližšie nešpecifikované zločiny. Miesto jeho aktuálneho pobytu alebo pohybu je však neznáme.

„Na menovaného vydal Okresný súd v Martine príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody. Hľadaný sa úmyselne skrýva, aby sa vyhol nástupu do výkonu trestu odňatia slobody,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Pokiaľ viete, kde sa hľadaný muž nachádza, alebo ste ho zahliadli, kontaktuje políciu na bezplatnej linke 158, osobne na najbližšom oddelení Policajného zboru alebo prostredníctvom súkromnej správy na oficiálnej facebookovej stránke žilinskej polície.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu