Odborníčka na liečbu alkoholizmu jazdila po žilinských cestách opitá, nafúkala 2,6 promile


Foto: Odborníčka na liečbu alkoholizmu jazdila po žilinských cestách opitá, nafúkala 2,6 promile Foto: ilustračné

Ak chce vodič, ktorý nafúka nejaké to promile získať svoj vodičský preukaz späť, musí na základe rozhodnutia Prezídia policajného zboru absolvovať odborné poradenstvo s psychológom či psychiatrom. Čo sa však stane v prípade, keď pod vplyvom alkoholu šoféruje samotná odborníčka na liečbu alkoholizmu a toxikománie?

Absurdný prípad sa odohral na žilinských cestách približne o 10. hodine dopoludnia. „Išlo o osobu, ktorá zároveň vykonáva znaleckú činnosť. Je uvedená v zozname, ktorý vedie ministerstvo spravodlivosti,“ uviedol pre portál noviny.sk  Marek Šenkár, sudca Okresného súdu v Žiline. 

Psychiatrička, ktorá pracuje s ľuďmi závislými od alkoholu mala viesť osobné motorové vozidlo po bližšie neurčenej komunikácii v žilinskom okrese. Následne bola hliadkou Policajného zboru zastavená. „Počas kontroly sa vodička podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,6 promile alkoholu,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.


Po kontrole bola vodička obmedzená na osobnej slobode a zároveň jej bol zadržaný vodičský preukaz. Po vytriezvení ju čakalo obvinenie z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Odborníčka na liečbu alkoholizmu však následne prejavila ľútosť a k spáchaniu trestného činu sa priznala.

Vodičke bol súdom uložený trest odňatia slobody na štyri mesiace s podmienečným odkladom jeho výkonu na skúšobnú lehotu 12 mesiacov, ako aj zákaz viesť akékoľvek motorové vozidlo po dobu 36 mesiacov.

Podľa dostupných informácií stihla psychiatrička ešte pred zastavením policajnou hliadkou spôsobiť aj majetkovú škodu tým, že ťukla do dvoch áut. Z tohto dôvodu bolo začaté aj trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu