Mladý 23-ročný muž z Kysúc šoféroval opitý napriek zákazu viesť motorové vozidlá, nafúkal dve promile


Foto: Mladý 23-ročný muž z Kysúc šoféroval opitý napriek zákazu viesť motorové vozidlá, nafúkal dve promile Foto: ilustračné

Policajti v Žilinskom kraji vykonávajú na cestách zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. Pri výkone služby počas víkendu odhalili mladého 23-ročného vodiča, ktorý sa dopustil rovno dvoch protizákonných činov. 

  Obvinený muž viedol v nedeľu 19. februára v poobedných hodinách v meste Krásno nad Kysucou osobné motorové vozidlo značky BMW.  Následne bol policajnou hliadkou z Obvodného oddelenia Policajného zboru Čadca zastavený.

  „Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,33 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Preverovaním bolo zistené, že vodič má súdom právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. 

Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar, kde poverený príslušník Policajného zboru skončil skrátené vyšetrovanie a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby.

Mladý muž teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu