Lyžiar v Jasnej zrazil na svahu štvorčlennú rodinu s deťmi, matku previezli s vážnym poranením do nemocnice


Foto: Lyžiar v Jasnej zrazil na svahu štvorčlennú rodinu s deťmi, matku previezli s vážnym poranením do nemocnice
Galéria: 4 fotky
Foto: www.hzs.sk

Vo štvrtok 16. februára 2023 v poobedňajších hodinách došlo v lyžiarskom stredisku Jasná k ďalšej zrážke lyžiarov. Jedna osoba bola s vážnymi poraneniami letecky transportovaná do nemocnice. Informovala o tom Horská záchranná služba na svojom webe. 

Podľa záchranárov mal lyžiar zraziť štvorčelnnú rodinu, ktorá sa nachádzala na Priehybe v lyžiarskom stredisku Jasná. Otec a dve maloleté deti vyviazli bez zranení, matka po zrážke utrpela vážne poranenia,“ uviedli príslušníci HZS. 

Na miesto okamžite smerovali horskí záchranári a o súčinnosť boli požiadaní aj leteckí záchranári. Po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti priamo na zjazdovke bola žena naložená na palubu vrtuľníka a s podozrením na vnútrolebečné krvácanie a poranenie krčnej chrbtice bola letecky transportovaná do nemocnice v Banskej Bystrici

Podľa hovorcu spoločnosti Tatry Mountain Resorts Mariána Galajdu došlo k nárazu rýchlo prichádzajúceho lyžiara vo chvíli, keď matka pomáhala synovi s lyžiarskym výstrojom. „Po náraze lyžiari spolu komunikovali a bola privolaná pomoc. Smutné je, že k zrážke došlo v priestore vyznačenom banermi spomaľ a križovatka trás,“ podotkol Galajda.

V súvislosti so zvýšeným počtom zranení na lyžiarskych svahoch Horská záchranná služba vyzýva návštevníkov lyžiarskych stredísk, aby dodržiavali Biely kódex - pravidlá správania sa na lyžiarskej trati. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu