VIDEO: 28. ročník Husľovej dielne v Žiline viedol Dalibor Karvay, koncertná sála bola vypredaná


Foto: VIDEO: 28. ročník Husľovej dielne v Žiline viedol Dalibor Karvay, koncertná sála bola vypredaná Foto: ZUŠ L. Árvaya

V priebehu štvrtka 9. februára a piatka 10. februára sa na žilinskej Základnej umeleckej škole L. Árvaya uskutočnilo hudobné podujatie pre mladé talenty z celého Slovenska. Informovala o tom riaditeľka školy Beáta Vörösová.

V poradí 28. ročník workshopu zameraného na rozvoj interpretačného umenia mladých huslistov s názvom Husľová dielňa viedol koncertný majster Viedenských symfonikov Dalibor Karvay, ktorý je zároveň prvým laureátom podujatia.

„Počas dvoch energiou a emóciami nabitých dní si spoločnú prácu na vybraných hudobných skladbách s Daliborom Karvayom vyskúšalo 20 talentovaných huslistov z celého Slovenska,“ uviedla Beáta Vörösová.

Súčasťou podujatia bol aj vypredaný koncert v Dome umenia Fatra, kde vystúpila minuloročná laureátka Husľovej dielne Patrícia Baltazárovič z Dolného Kubína, ako aj samotný Dalibor Karvay, ktorý zahral na Stradivariho husliach. Za skvelý výkon bol tento rok ocenený žiak Základnej umeleckej školy L. Árvaya Michal Kovačech.



„Som nesmierne vďačná za to, že sa nám podarilo na tento projekt získať práve Dalibora Karvaya, rodáka z Vrútok, študujúceho pred pár rokmi aj na Konzervatóriu v Žiline, preto verím, že jeho obdivuhodné umelecké a interpretačné majstrovstvo bude skvelým inšpiratívnym a motivačným lákadlom pre všetkých huslistov, pedagógov i širokú verejnosť aj do ďalších rokov,“ povedala riaditeľka umeleckej školy.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu