Telo ženy, po ktorej pátrali psovodi z Malej Fatry, bolo nájdené v rybníku na českých hraniciach


Foto: Telo ženy, po ktorej pátrali psovodi z Malej Fatry, bolo nájdené v rybníku na českých hraniciach Foto: Ilustračné foto/Facebook - Horská záchranná službarská

Horskí záchranári z oblastného strediska Malá Fatra boli koncom uplynulého týždňa požiadaní o pomoc s pátraním po nezvestnej žene. Tá mala v sobotu 10. decembra nasadnúť do motorového vozidla a prejsť cez hranice do Českej republiky.

Po 32-ročnej žene pátrali na obidvoch stranách hraníc v oblasti Trenčianskeho okresu horskí záchranári zo Slovenska aj Česka, ako aj príslušníci polície a hasiči oboch národností. O akcii informovala Horská záchranná služba na svojom oficiálnom webe.

„Súčasne boli na miesto vyslaní tiež dvaja psovodi Horskej záchrannej služby z Malej Fatry, ktorí so služobnými psami prehľadali pri obci Drietoma oblasť Chabová a žltý turistický chodník, spadajúci od obce Vlčí vrch ku hlavnej ceste,“ uviedla Horská záchranná služba. 


Počas prvého dňa pátrania, ktorým bola nedeľa 11. decembra, sa však nezvestnú ženu napriek vynaloženému úsiliu všetkých zapojených príslušníkov záchranných zložiek nepodarilo nájsť. Horskí záchranári zásah ukončili v skorých ranných hodinách nasledujúceho dňa.

„Pátracia akcia prebiehala následne počas dňa 12. decembra 2022, kedy bola osoba nájdená na hraničnom území českými policajnými potápačmi z Prahy. Jej telo, žiaľ bez známok života, sa nachádzalo v rybníku,“ doplnili horskí záchranári.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu