Horskí záchranári zatiaľ bezvýsledne pátrajú po dvoch Poliakoch, ktorí sa nevrátili z rôznych túr


Foto: Horskí záchranári zatiaľ bezvýsledne pátrajú po dvoch Poliakoch, ktorí sa nevrátili z rôznych túr Foto: Horská záchranná služba

Z horských túr v blízkosti poľsko-slovenských hraníc sa nevrátili dvaja muži z Poľska. O zatiaľ bezvýsledných pátracích akciách informovala Horská záchranná služba na svojej oficiálnej webovej stránke.

Prvý z Poliakov sa vybral na výlet už v nedeľu 11. decembra, pričom plánoval vystúpiť na Kasprov vrch v Západných Tatrách. Informáciu o jeho zmiznutí dostali slovenskí horskí záchranári až v utorok 13. decembra v nočných hodinách.

Druhý muž v pondelok 12. decembra vyrazil do doliny Chochołowska, ktorá sa rozprestiera na poľskej strane pohraničia v tesnej blízkosti Oravy. Slovenskí záchranári boli o pomoc pri jeho hľadaní požiadaní v skorých ranných hodinách v stredu 14. decembra.


„O súčinnosť bolo požiadané Prezídium Policajného zboru SR s lokalizáciou mobilných telefónov nezvestných mužov, ktorá však bola neúspešná. V ranných hodinách odišli prepátrať lokalitu pod Kasprovým vrchom záchranári Horskej záchrannej služby z Oblastného strediska Vysoké Tatry,“ uviedli horskí záchranári.

Snaha o vypátranie prvého z nezvestných turistov bola podľa nich na slovenskej strane Tatier neúspešná. Po mužoch pátrali poľská horská záchranná služba pozemne aj pomocou dronov, žiaľ, taktiež bezvýsledne. Horská záchranná služba od včera nepriniesla žiadne nové správy o stratených turistoch, je preto pravdepodobné, že pátranie naďalej pokračuje.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu