Po požiari lesa v Štiavniku skončili traja hasiči v nemocnici. Prevrátili sa s autom do potoka


Foto: Po požiari lesa v Štiavniku skončili traja hasiči v nemocnici. Prevrátili sa s autom do potoka Foto: Facebook/Tomi Svetloššák

V utorok 30. apríla po 18. hodine vypukol požiar lesného porastu v obci Štiavnik. Ten napáchal škody nie len na zhorených drevinách. Ujmu utrpela aj hasičská jednotka. Počas toho, ako prichádzala na miesto uhasiť požiar sa s cisternou prevrátila do potoka.

Pri požiari zasahovali profesionálni hasiči zo Žiliny a Bytče, pomáhali im aj dobrovoľníci zo Štiavnika a Makova. Plocha požiaru bola zahlásená ako 150 krát 100 metrov. „Majiteľovi lesného pozemku vznikla priama materiálna škoda predbežne vyčíslená v sume 10-tisíc eur,“ uvádza Dobrovoľná požiarna ochrana SR. 

Situáciu komplikovalo veterné počasie aj nedostupný terén. Práve na ten doplatila prichádzajúca posilová hasičská jednotka zo Žiliny. 



Vodič viedol služobné vozidlo HaZZ značky Tatra. Pred prejazdom ľavotočivou zákrutou sa mal vyhýbať protiidúcemu vozidlu, pričom prešiel mimo cestu. Na nespevnenej časti vozovky došlo pod váhou vozidla k prevráteniu tatry,“ uviedla pre TV JOJ žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

V čase nehody boli v aute traja hasiči, všetci skončili so zraneniami v nemocnici. Po ošetrení ich prepustili. Hasičské auto vyťahovali z potoka približne do 2. hodiny ráno. Komplikovali to elektrické káble, ktoré boli priamo nad prevráteným autom. Cisternu, v ktorej bolo 9-tisíc litrov vody museli vypustiť. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu