Študenti zo Žiliny porazili v jazykoch celé Slovensko a získali pre školu 2-tisíc eur na modernizáciu


Foto: Študenti zo Žiliny porazili v jazykoch celé Slovensko a získali pre školu 2-tisíc eur na modernizáciu Foto: WocaBee

Študenti Strednej odbornej školy dopravnej v Žiline dosiahli výnimočný úspech v súťaži v učení cudzích jazykov. V online jazykovom šampionáte zvíťazili v konkurencii takmer 50-tisíc žiakov a študentov z celého Slovenska. Počas celého trvania súťaže sa naučili 1177 nových slovíčok z anglického jazyka a pre svoju školu získali hlavnú cenu 2-tisíc eur na modernizáciu vyučovania.

Medzinárodná súťaž s názvom „Jazykový WocaBee šampionát“sa uskutočnila na slovenských a českých školách už po štvrtýkrát. Žiaci základných a stredných škôl v nej súťažili v učení cudzích jazykov od okresného až po finálové kolo. Kritériom hodnotenia v jednotlivých kolách súťaže bola usilovnosť žiakov v učení sa novej slovnej zásoby.

O tej vypovedajú body získané za precvičovanie slovíčok v aplikácii. V každom kole súťaže víťazia triedy, ktoré získajú najvyšší priemerný počet bodov na jedného študenta. V šampionáte tak trieda súťaží ako tím a v jazykoch sa zlepšujú všetci žiaci.


„Som rada, že niekto prišiel s inováciou vo výučbe slovíčok z cudzieho jazyka a využil čas mladých ľudí, ktorí trávia pri počítači, aj na niečo prospešné. Takže poďakovanie patrí aj samotným organizátorom súťaže,“ uviedla riaditeľka školy Mária Vítová.

Účasť vo štvrtom ročníku Jazykového WocaBee šampionátu dosiahla doterajší rekord – zapojilo sa do nej takmer 50 tisíc žiakov. Študenti II.BP na Strednej odbornej škole dopravnej v Žiline tak porazili zvyšných 3663 tried zo Slovenska zapojených do súťaže. Každý zo žiakov v celoštátnom kole získal v priemere denne 10 612 bodov.

Tohtoročný jazykový šampionát bol výnimočný nielen z pohľadu účasti, ale aj výkonov študentov. „Dosiahnuté počty bodov za učenie slovíčok už od okresného kola vysoko presahovali predchádzajúce ročníky. Tým najdôležitejším výsledkom je však pre nás motivácia všetkých zapojených žiakov a študentov zlepšovať sa v cudzích jazykoch a ich radosť z učenia,“ zhodnotil organizátor súťaže a autor aplikácie WocaBee Michal Ošvát.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu