Kúpou unikátnych vianočných pohľadníc z dielne malých autorov môžete podporiť rozvoj žilinskej nemocnice


Foto: Kúpou unikátnych vianočných pohľadníc z dielne malých autorov môžete podporiť rozvoj žilinskej nemocnice Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Pacienti, zamestnanci a návštevníci Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline môžu priamo podporiť jej rozvoj tým, že si zakúpia vianočné pohľadnice Občianskeho združenia „Priatelia Stonožky“. V pondelok 28. novembra 2022 prevzali zástupcovia desiatich zdravotníckych oddelení žilinskej nemocnice symbolické šeky z vlaňajšieho výťažku v hodnote viac ako 11-tisíc eur.

Do unikátneho projektu sa každoročne zapájajú rôzne oddelenia. „Ručne maľované vianočné pohľadnice nájdu záujemcovia aj tento rok v desiatich lôžkových alebo ambulantných častiach našej nemocnice. Ak si ich zakúpia, podporia konkrétne oddelenie, čo je hlavným cieľom a myšlienkou tejto predsviatočnej tradície,“ priblížil riaditeľ nemocnice Eduad Dorčík.

Vyzbierané peniaze slúžia na doplnenie nového prístrojového a materiálno-technického vybavenia so zameraním na skvalitnenie podmienok pre pacientov. „Z minuloročných výnosov sa podarilo zakúpiť napríklad polohovacie pomôcky, jedálenské a pracovné stoly, nábytok, televízie do pacientskych izieb a ďalšie potrebné zariadenie,“ dodal riaditeľ FNsP Žilina.

Podľa slov Daniely Popluhárovej, predsedníčky Občianskeho združenia Priatelia Stonožky sú vianočné pohľadnice originálnymi dielami malých autorov. Maľované obrázky pochádzajú z dielne žiakov Základnej školy Jarná a Základnej umeleckej školy Ferka Špániho v Žiline. „Kresby zobrazujú vianočnú tematiku tvorivými detskými očami a pripomínajú nám tú pravú, tradičnú atmosféru Vianoc,“ uviedla.


Unikátne pohľadnice si môžu záujemcovia zakúpiť v ambulantnej časti oddelenia fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie, očného oddelenia, na oddelení klinickej a radiačnej onkológie, rádiodiagnostiky, chirurgie, ortopédie, gynekológie a pôrodníctva, vnútorného lekárstva „A“, vnútorného lekárstva „B“ a na oddelení centrálnej sterilizácie.

Občianske združenie „Priatelia Stonožky“ je partnerom Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina už od roku 2002. Za toto obdobie presiahol súhrn finančných darov z predaja pohľadníc doplnený o výťažok z podielových daní už 122-tisíc eur.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu