V žilinskej škole bude prednášať doktor Bukovský, ktorý spochybňoval závažnosť Covidu a význam očkovania


Foto: V žilinskej škole bude prednášať doktor Bukovský, ktorý spochybňoval závažnosť Covidu a význam očkovania Foto: akv-tv.com

Na jednej zo žilinských stredných škôl koncom tohto mesiaca vystúpi doktor Igor Bukovský so svojou prednáškou DETOXikúra tela - aj duše. Podujatie bude napriek nejasnému názvu zamerané nielen na zdravie, ale aj spoločenskú a politickú situáciu na Slovensku očami Bukovského.

Ten sa venuje predovšetkým otázkam zdravej výživy a životosprávy, je autorom niekoľkých publikácií a množstva videí, ktoré uverejňuje na svojom webe. Obsahom jeho tvorby sú okrem zdravotných rád aj politicko-spoločenské príspevky, v ktorých vyjadruje svoj názor na vládu, politikov, zdravotníctvo či štátne organizácie.

Do povedomia širokej verejnosti sa zapísal najmä po vypuknutí pandémie ochorenia COVID-19. Bukovský totiž prostredníctvom videí a príspevkov na sociálnych sieťach a v niektorých médiách spochybňoval závažnosť tohto ochorenia, ako aj protipandemické opatrenia či význam očkovania.

Aktuálne cestuje po Slovensku v rámci svojho prednáškového turné. Do Žiliny zavíta v stredu 30. novembra. Svoje priestory mu na jeden večer prepožičia Stredná zdravotnícka škola na Hlbokej ceste v Žiline. Podľa slov riaditeľky Daniely Peclerovej vedenie školy Bukovského vníma ako lekára, ktorý sa dlhodobo venuje zdravej výžive a životospráve.


„Budeme hovoriť o tom, ako zbavovať toxínov nielen dušu, ale aj naše telo. Zdravie totiž neprestalo existovať! Je stále podstatné, aj keď sme blokovaní vplyvmi, ktoré nás neustále zamestnávajú. Kto si pred dvomi rokmi myslel, že to s naším zdravotníctvom môže byť ešte horšie? A bolo to možné! A dokonca je to možné aj dnes. Môže sa stať, že pôjdete do nemocnice a nemocnica tam už nebude,“ priblížil obsah prednášky Bukovský v príspevku na sociálnej sieti.

Bukovskému počas pandémie zrušili jeho informačný kanál v službe YouTube, prostredníctvom ktorého šíril rôzne videá. V jednom z nich dokonca tvrdil, že až 83 % tehotných žien po podaní vakcíny proti COVID-19 potratí v prvom trimestri. Po zverejnení videa sa medzi odbornou verejnosťou rozbehla diskusia, v rámci ktorej lekári upozornili, že došlo k vytiahnutiu neúplných informácií zo zahraničnej štúdie a k ich vsadeniu do vlastného kontextu. Bukovský sa napokon za šírenie hoaxu verejne ospravedlnil.

Podľa zhodných vyjadrení riaditeľky zdravotníckej školy a vedúcej oddelenia výkonu správy školstva ŽSK Miroslavy Abrmanovej boli priestory na prednášku Bukovskému poskytnuté iba kvôli zisku. Daniela Peclerová pritom uviedla, že vedenie školy vôbec neriešilo, či sa prednášky zúčastnia aj jej študenti.

„Prednáška nie je určená žiakom zdravotníckej školy v Žiline. Riaditeľka pri poskytnutí prenájmu vychádzala výlučne z obchodného úmyslu a z možností ktoré sú jej dané pre využívanie priestorov na prenájmy. V zmysle predpisov len využila možnosť získať doplnkové finančné prostriedky pre školu, na základe zmluvy o prenájme, ako aj na základe toho, že MUDr. Bukovský nemá zakázané usporadúvanie prednášok,“ reagovala Miroslava Abrmanová zo samosprávy.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu