Kde v Žiline nájdete kvalitné slovenské vína? WineTaste spája úžasné chute vín s gastronómiou


Foto: Kde v Žiline nájdete kvalitné slovenské vína? WineTaste spája úžasné chute vín s gastronómiou
Galéria: 16 fotiek

Výroba vín má na Slovensku veľmi dlhú históriu a tradíciu. Pestovaniu viniča sa venuje viacero veľkých či malých vinárstiev v šiestich vinohradníckych oblastiach. Výsledkom je kvalitná slovenská produkcia, ktorej sa často darí uspieť aj vo svetových súťažiach. Reputácia našich vín pritom rastie nielen vo svete ale aj u nás doma.

Možnosť ochutnať niektoré z desiatok druhov kvalitných slovenských vín sa naskytá aj priamo v Žiline. Stačí navštíviť vínotéku WineTaste v obchodnej galérii Rudiny II. Majiteľ sa vínu venuje už niekoľko rokov. Vinohrad a neskôr aj víno ho priťahovalo už od malička, kedy s dedom trávil čas na vinohradoch. 

„Už v detstve som sa túlal s dedkom po vinohrade a tešil sa na oberačku. Mojím snom je teraz priblížiť ľudom užasnú chuť vína a jeho spojenie s gastronómiou. Moje chute sú náročné a rád si vychutnám dobré jedlo. O to viac, ak je spojené so skvelým vínom,“ opisuje majiteľ Martin Ďubek.

Galéria: 16 fotiek

Dnes vo svojej vínotéke ponúka bohatý výber kvalitných slovenských vín, ktoré si sám zamiloval, a ktoré chce predstaviť širokej verejnosti. Pri ich výbere dbá na prísne kritériá a pred zaradením do ponuky konzultuje so samotnými vinármi. 

„Máme len slovenské vína od malých vinárov, 100 % vín je predegustovaných a ponúkame iba to, čo sme ochutnali aj my. Všetky vinárstva, ktoré u nás ľudia nájdu, sme videli, skontrolovali a vieme odkiaľ pochádza hrozno. Prechádzame si s vinármi vinohrady a konzultujeme priebeh vývoja jednotlivých rokov, aby sme ľudom ponúkli to najlepšie,“ vysvetľuje M. Ďubek.

Vínotéka WineTaste má aj príjemnú terasu, na ktorej si môžete vychutnať lahodný pohár vína so svojou polovičkou či blízkymi. V prípade záujmu je tiež možné zorganizovať posedenie s tematickou degustáciou. K skvelým vínam sa ponúkajú studené pokrmy a na vyžiadanie je možné aj zabezpečenie cateringu.

Pri špeciálnych príležitostiach si môžete objednať vínny catering na oslavy, svadby či firemné akcie. Poctivú slovenskú produkciu vám privezú priamo k dverám. Samozrejmosťou sú veľkoobchodné dodávky pre firmy a gastro prevádzky.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR WineTaste