Opitý vodič, ktorý zrazil matku s deťmi na chodníku v Čadci, bol obvinený z dvoch trestných činov


Foto: Opitý vodič, ktorý zrazil matku s deťmi na chodníku v Čadci, bol obvinený z dvoch trestných činov Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

V čadčianskej mestskej časti U Siheľníka došlo v stredu 5. októbra v popoludňajších hodinách ku kolízii medzi osobným motorovým vozidlom a osobami na chodníku. Polícia pri vyšetrovaní zistila, že osobný automobil viedol muž pod vplyvom alkoholu.

Vodič mal včera približne o 13:40 hod. smerovať z obce Raková do Čadce po komunikácii druhej triedy II/487. Opitý muž následne prešiel s vozidlom až na chodník, po ktorom v tom istom čase kráčala matka s dvomi maloletými deťmi. Osobný automobil skončil po zrážke prevrátený na boku mimo cesty.

Ženu, deti aj vodiča transportovali záchranné zložky na ošetrenie do nemocnice. Podľa informácií od Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline bolo pri nehode zranené jedno z detí, matka a muž, ktorý ich zrazil. Ten pri dychovej skúške na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu nafúkal až 1,79 promile (0,86 mg/l).


„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci obvinil 37-ročného muža z trestného činu ublíženia na zdraví v súbehu s trestným činom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vyšetrovateľom Policajného zboru bude spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného muža do väzby,“ uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa žilinskej polície.

V súvislosti s rastúcim počtom obetí opitých vodičov sprísňuje polícia kontroly motorových aj nemotorových účastníkov cestnej premávky s dôrazom na požívanie alkoholu pred alebo v priebehu jazdy. Počas uplynulého týždňa bolo na cestách v Žilinskom kraji zastavených 31 vodičov pod vplyvom alkoholu a štyria spôsobili dopravnú nehodu. Informovala o tom žilinská polícia v príspevku na sociálnej sieti.

„Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie,“ dodala Gabriela Kremeňová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu