Príčinou ôsmich dopravných nehôd, ktoré sa stali počas uplynulého týždňa v Žilinskom kraji, bol alkohol


Foto: Príčinou ôsmich dopravných nehôd, ktoré sa stali počas uplynulého týždňa v Žilinskom kraji, bol alkohol Foto: Ilustračné/pixabay.com

Policajti v Žilinskom kraji s cieľom zvýšiť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky pokračujú v cestných kontrolách. Prostredníctvom dychových skúšok bolo v minulom týždni (36. týždeň) odhalených 27 vodičov motorových vozdiel pod vplyvom alkoholu. V ôsmich prípadoch viedlo uvedené nebezpečné správanie k vzniku dopravnej nehody.

U 15 vodičov evidovali policajti výsledok nad jedno promile a u 12 vodičov bol zistený alkohol vo vydychovanom vzduchu do jedného promile. Potenciálne nebezpečenstvo predstavovalo aj 17 vodičov nemotorových vozidiel, pre ktorých taktiež platí zákaz požívania alkoholu.

Výnimka platí len pre cyklistov jazdiacich po cyklotrase alebo priamo v obci, keď hodnota alkoholu v krvi nesmie prekročiť 0,24 mg/l (0,50 promile). V opačnom prípade mimo uvedených zón hrozí cyklistovi pokuta.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom návykových látok neohrozovali svoj život a životy ostatných. „Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nie je správne riešenie,” uviedol hovorca KR PZ v Žiline Radko Moravčík.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu