Červený gauč, väčší kus skla a niekoľko drevených dosiek skončilo vedľa poľnej cesty v obci Rosina


Foto: Červený gauč, väčší kus skla a niekoľko drevených dosiek skončilo vedľa poľnej cesty v obci Rosina Foto: Facebook/Miloš Fifo

Neznámy páchateľ si v sobotu 30. júla spravil z poľnej cesty v obci Rosina v žilinskom okrese zberný dvor. Fotografie odpadu väčších rozmerov, ktorý leží v tráve na okraji cesty, boli zverejnené v príspevku na sociálnej sieti.

Odpad sa nachádza za novým cintorínom v polovici cesty na Bytčicu, kde sa nachádza poľná cestička. Musel to vyhodiť dnes (30. júla) cca od 13.00 do 21.00 hod,” uvádza autor príspevku.

Podľa priloženej fotografie sa vinník prišiel do prírody zbaviť červeného gauča, viacerých drevených dosiek a väčšieho kusu skla. Absurdnosť situácie umocňuje fakt, že v dnešnej dobe sa takmer v každej obci nachádza zberný dvor.

V samotnej obci Rosina sú niekoľkokrát do roka rozmiestnené veľkokapacitné kontajnery, kde je možné umiestniť starý nábytok. Sedačky, fotelky, postele, kuchynské linky, stoly, stoličky, skrine či iné kusy nadrozmerného odpadu tak nemusia znečisťovať okolie, pokiaľ si zvolíme zodpovedný prístup.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu