V ankete TOP lekári na Slovensku sú nominovaní traja lekári zo žilinskej nemocnice


Foto: V ankete TOP lekári na Slovensku sú nominovaní traja lekári zo žilinskej nemocnice Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Aj tento rok môže verejnosť zapojiť do hlasovania v celoslovenskej ankete TOP lekári na Slovensku. Svojich nominantov na zisk prestížneho ocenenia má vo finálnom výbere i Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina.

Z desiatich medicínskych oblastí je žilinská nemocnica zastúpená v troch špecializáciách. V odbore endokrinológie MUDr. Marianna Korbelová, v onkológii MUDr. Dagmar Sudeková, MBA a v traumatológii MUDr. Juraj Kacian, MPH.

Lekárov do ankety nominovali nemocnice a zdravotnícke zariadenia, hlavní odborníci pre jednotlivé špecializácie a tiež vyhlasovateľ súťaže. Cieľom projektu je vyzdvihnúť úspechy lekárov, o ktorých nie vždy dostatočne hovorí.

V aktuálnom ročníku sa hlasuje v desiatich kategóriách: detská psychiatria, endokrinológia, hepatológia, klinická farmakológia a toxikológia liečiv, nefrológia, onkológia, plastická chirurgia, traumatológia, tropická medicína a všeobecné lekárstvo pre deti a dorast. Svoj hlas jednému z nominovaných môžete odovzdať online do nedele 24. júla 2022. 


Minulý rok si najvyšší titul Top lekár na Slovensku odniesli až dve lekárky zo žilinskej nemocnice a traja lekári sa umiestnili na druhých priečkach. „Výsledok minuloročnej ankety ukázal, že v našej nemocnici pracujú špičkoví odborníci a veľkí profesionáli. Som presvedčený, že tohtoroční laureáti si svojou vysokou odbornosťou a dlhoročnými skúsenosťami rovnako získajú podporu verejnosti a pacienti im odovzdajú svoje hlasy,“ uviedol riaditeľ FNsP Eduard Dorčík.

V odbore endokrinológia je nominovaná lekárka endokrinologickej ambulancie FNsP Žilina MUDr. Marianna Korbelová. Vo svojej praxi sa venuje diagnostike a liečbe ochorení štítnej žľazy. Vo svojej ambulancii zabezpečuje manažment onkologických pacientov a vzdeláva mladých lekárov počas ich špecializačného štúdia. Zabezpečuje liečbu pacientov s osteoporózou a v spolupráci s gynekológmi sa venuje i ženám, ktoré majú problém otehotnieť. Hlasovať za ňu môžete na tomto odkaze. 

Nomináciu získala tiež primárka oddelenia klinickej a radiačnej onkológie FNsP Žilina a zároveň námestníčka zdravotnej starostlivosti a prevencie pre nechirurgické odbory MUDr. Dagmar Sudeková, MBA. Vďaka jej otvorenému a aktívnemu prístupu sa do Žiliny podarilo priniesť viaceré nové metódy i techniky s cieľom uľahčiť a skvalitniť liečbu onkologickým pacientom. Aktívne sa tiež venuje Lige proti rakovine ako vedúca pobočky v Žiline. Hlasovanie v kategórií onkológia prebieha na tomto odkaze. 

V špecializácii traumatológia je nominovaný primár oddelenia úrazovej chirurgie a súčasne vedúci lekár urgentného príjmu FNsP Žilina MUDr. Juraj Kacian, MPH. Do Žiliny priniesol a rozšíril mnohé významné výkony, ako endoprotetické operácie ramena a lakťa, kde ako prvý implantoval totálne náhrady ramenného kĺbu a lakťa z dôvodu úrazu. Dodnes sa podieľa na edukácii týchto typov operácií na ďalších pracoviskách v rámci celého Slovenska. Svoj hlas mu môžete odovzdať na tomto odkaze.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu