Bábkové divadlo Žilina má dvere otvorené aj počas letných prázdnin, návštevníkov čaká sedem predstavení


Foto: Bábkové divadlo Žilina má dvere otvorené aj počas letných prázdnin, návštevníkov čaká sedem predstavení Foto: Bábkové divadlo Žilina

Dvere bábkového divadla Žilina ostávajú aj počas nasledujúcich letných mesiacov otvorené. Pre veľký úspech projektu Bábkač v záhrade si bábkari s podporou mesta Žilina opäť pripravili zaujímavý program, v ktorom predstavia  tvorbu nezávislých, ale i kamenných bábkových divadiel. 

Babkáči si pripravili sedem divadelných predstavení, ktoré sa budú konať vždy v nedeľu o 16:00 v divadelnej záhrade. Návštevníci sa do nej dostanú cez vchod bábkača na Kuzmányho ulici.

„Letný program zároveň dopĺňame o netradičné výtvarné dielne, ktoré povedú scénické výtvarníčky. Využite príležitosť uvidieť, ale aj vyrobiť si bábkové divadlo,” uvádza dramaturg Bábkového divadla Žilina Matej Truban.

Ako prvé si Divadlo SpozaVoza pripravilo inscenáciu Guten tag, Herr Grimm pre deti od šiestich rokov a dospelých. Hlavnými predstaviteľmi sú bratia Grimmovci, ktorí hľadajú najväčší strach a rozprávajú (ne)skutočné príbehy. Diváci spoznajú v 55 minútach hravou formou príbehy plné humoru, priateľstva, ale aj zvláštnych bytostí.

Program Bábkaču v záhrade 2022:

  • 10. 7. 2022
    Divadlo SpozaVoza   -  Guten tag, Herr Grimm 
  • 17. 7. 2022
    BDNR - Dve rozprávky na brušku: O Jurkovi s kozou a O Dobromilovi a Lenimírovi 
  • 24. 7. 2022
    Houže – Vlk na mesiaci 
  • 31. 7. 2022
    Divadlo Trieska – Hanička bez rúk 
  • 7. 8. 2022
    ODIVO - O vlkovi, ktorý vypadol z knižky 
  • 14.8. 2022
    Na hojdačke - KoloBEH vody   
  • 21. 8. 2022
    Nové divadlo - Cisárove nové šaty


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu